YÖNETMEN - SENARYO : ÖZCAN ALPER
1975 yılında Artvin’in* Hopa ilçesinde doğan yönetmen* İstanbul Üniversitesi Fizik ve Bilim Tarihi bölümünden mezun. TV ve Sinema filmlerinin yapım ve yönetim aşamalarında görev aldı. Kısa film ve belgeseller çekti. Sonbahar ilk uzun metrajlı filmi olarak belgelere geçti.
Yapımcı : F.SERKAN ACAR
1975 yılında* Artvin’in Ardanuç semtinde doğan Serkan Acar İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümü mezunu. TV ve Sinema sektöründe yapım ve yönetim aşamalarında yer aldı. Psikodrama üzerinde çalışmalar yapmakta. Sinema Sendikası yönetim kurulu üyeliğini yapıyor.
OYUNCULAR
ONUR SAYLAK : YUSUF
RAİFE YENİGÜL : GÜLEFER
MEGİ KOBALADZE : EKA
SERKAN KESKİN : MİKAİL
NİNO LEJAVA : MARİA
SİBEL ÖZ : ASİYE
CİHAN ÇAMKERTEN : ONUR
SERHAN PİRPİR : CİHAN
YAŞAR GÜVEN : KOĞUŞ YAŞAR
Filmin Konusu - Özeti
Yusuf 1997 senesinde üniversite öğrencisi iken düştüğü hapisten* on sene sonra sağlıksal problemler sebebiyle serbest bırakılır. Yusuf ‘u* çıkışta annesi karşılamıştır. Bu 10 senede babası vefat etmiş* ablası da evlenip şehre taşınmıştır.
Parasal sebeplerle sadece yaşlı insanların kaldığı köyde Yusuf sadece çocukluk dostu Mikail’le irtibat halindedir. Sonbaharın kendini yavaş yavaş kışa teslim ettiği günlerde* Yusuf* Mikaille gittiği bir barda konsmatrislik yapan Gürcü kızı Eka’yı görür. Birlikte olmamamalrı için birçok sebep ve engel vardır. Yine de Yusuf için aşk son bir kez hayata tutunma ve kendi yalnızlığından sıyrılma gayretine bürünmektedir. Eka ise Yusuf’u eski Rus romanlarındaki kahramanlara benzetmektedir.
Filmde yakın tarihimiz güzelce anlatılıyor. İzlemenizi tavsiye ederim

Üye olmadığınız için bu linki göremiyorsunuz. Üye olmak için Tıklayınız.